30 дупничани откликнаха на апела за даряване на кръв

DenNews.bg
10.05.2016
размер на текста:

Над 30 дупничани се включиха в кампанията за даряване на кръв, организирана за втори път от община Дупница. Медиците от кръвния център не спряха работа и за миг в продължение на четири часа и половина – от 9:30 до 14 часа.


Постоянен бе потокът от граждани в заседателната зала на Общински съвет, където бяха разположени два апарата с два екипа.
Няколко човека бяха върнати, заради несъвместимост на здравния им статус с даряването на кръв и реалните дарители днес бяха 20 души – невероятно постижение, коментираха от кръвния център.
Сред включилите се в кампанията „Дари кръв, спаси дупничанин” имаше граждани, служители на общината, бизнесмени, журналисти, общински съветник. Всички те получиха благодарствени писма от кмета на Дупница Методи Чимев. 

Повечето от дарителите днес бяха жени.
Припомняме, че за първи път кампанията „Да дарим кръв, да спасим дупничанин” се проведе в края на 2014-а година. През месец юли миналата година гражданите на Дупница се представиха отлично и в националната кампания за доброволно кръводаряване „В кръвта ти е да спасяваш живот”. Повече от 40 кръводарители се отзоваха на апела на организаторите от Ротаракт Дупница и БЧК-Кюстендил. Статистиката тогава показа, че в останалите 10 града, включили се в кампания, общия брой на дарителите е около 80 човека – средно по 8 души от град.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети