Младежи от Бобов дол, Бобошево и Кюстендил са победителите в конкурса „Европа през моите очи”

DenNews.bg
10.05.2016
размер на текста:

Ученици от Бобов дол, Бобошево и Кюстендил са тримата победители в конкурса „Европа през моите очи”, организиран от младежката структура на ГЕРБ и евродепутата от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев. Конкурсът се проведе по повод Деня на Европа, а с колажи от снимки участниците представиха своята гледна точка, тематично свързана с ролята на Европейския съюз в нашия живот.
Победителите са 18-годишните Паоло Петков от Кюстендил, Беатрис Иванова от Бобов дол и Елизабет Терзийска от Бобошево.
"Интересът към "Европа през моите очи" бе изключително голям. Млади хора от цялата област ни изпратиха десетки креативни и оригинални колажи. Конкурсът бе ориентиран към младежи между 18 и 19-годишна възраст, затова и победителите в него са ученици от 11 и 12 клас", обясни областният координатор на МГЕРБ - Кюстендил Мая Станойкова.
Най-творческите и добри колажи, победители в конкурса, бяха определени от жури в състав: народният представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин, евродепутатът д-р Андрей Ковачев и областният ръководител на МГЕРБ Мая Станойкова.
Наградите, осигурени от МГЕРБ и д-р Андрей Ковачев, са ваучери за записване на езиков курс с предпочитано ниво на изучаване от победителите.
"Безспорно за младите е изключително важно да владеят езици и да не срещат никакви граници при общуването си. С тези награди те ще могат да обогатят езиковите си умения и най-важното: ще инвестират в себе си и ще бъдат по-конкурентноспособни. Ваучерите за обучението са за едни от най-престижните школи в Кюстендил и Дупница", обясниха още от областното ръководство на МГЕРБ.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети