Трима с присъди за уреждане на мач на младите национали по футбол

DenNews.bg
08.04.2016
размер на текста:

Трима души бяха осъдени за опит да уговорят резултат на футболен мач, обещавайки по 10 000 евро на двама играчи на националния отбор по футбол за младежи до 19 г.
Даниел Гяуров, Марио Филипов и Григор Григоров бяха признати за виновни от съда в Ботевград по обвинение на прокуратурата за това, че на 16.07.2014 г., в Правец, в района на бензиностанция, в съучастие като съизвършители, са обещали на състезатели на националния ни отбор по футбол за младежи облага, която не им се следва - пари в размер на сумата от 10 000 евро, за да повлияят на резултата от футболната среща на 19.07.2014 г. между националните отбори на България и Германия за младежи на Европейското първенство в Унгария.
На тримата подсъдими са наложени условни присъди от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и глоби в размер на по 1000 лева.
Разследването на прокуратура установи, че двама състезатели на националния младежки отбор били привикани по телефона на среща, докато са били на подготвителен лагер в Правец. На 16.07.2014 г. сутринта свидетелите двамата играчи отишли в района на бензиностанция в Правец, където се срещнали с подсъдимите.
Провеждали общ разговор относно предстоящото Европейското първенство по футбол за младежи в Унгария 2014г. По време на разговора им Григоров, Гяуров и Филипов започнали да отправят обещания към футболистите, че ако те като състезатели от националния футболен отбор за младежи съдействат футболната
среща завърши с резултат три или повече гола, ще дадат на всеки от тях по 10 000 евро.
Въпреки отказа на младите футболисти съзнателно да повлияят на резултата, тримата подсъдими продължили настоятелно да ги убеждават да приемат предложението. Подсъдимият Филипов даже дал на единия от футболистите телефонен апарат, по който да контактуват в случай, че размислят и приемат предложението им.
Младите футболисти споделили с треньорите си за отправеното им предложение и уведомили полицията.
Разследването е установило, че футболната среща на 19.07.2014 г. между националните отбори на България и Германия за младежи до деветнадесет години е била включена в хазартна игра със залагания върху развитие или резултата от спортни състезания, а именно в хазартни игри провеждани от <Еврофутбол> ООД, <Еврофутбол Лимитет Малта> и <Sportsbook" на Бетфеър, като са приемани са залози и са изплатени печалби.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети