Театрална академия от Дупница гостува с постановка за деца в Сапарева баня

DenNews.bg
07.04.2016
размер на текста:

Общинското ръководство на ГЕРБ - Сапарева баня зарадва с поучителна театрална постановка малчуганите от детските градини в общината. Пред децата бе представена приказката "По неволя пещерняци" от Ангел Георгиев, с художествен ръководител Снежана Малковска. Пиесата бе изиграна от групата на театралната академия към дупнишкия Общински драматичен театър "Невена Коканова". Художественият ръководител Снежана Малковска разказа, че групата работи заедно вече над 8 години и всяка година представя по един нов спектакъл.


От общинското ръководство на ГЕРБ обясниха, че не случайно са избрали тази постановка. В спектакъла децата, изгубили се в пещера, се изпокарват помежду си. Един от изводите в пиесата е, че разделението и скандалите водят само до разруха и нищо повече. Най-накрая децата се обединяват и, едва тогава, успяват да намерят щастливото си измъкване. Това е и другата важна поука от пиесата.
Не за първи път общинската структура на ГЕРБ подарява на малчуганите и жителите на общината безплатна театрална постановка. По покана на Калин Гелев, общински координатор на политическата сила в Сапарева баня, в залата на читалище "Просветен лъч -1905" и в детските градини, често гостуват различни театрални трупи.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети