Кюстендилски художник откри изложба в Сапарева баня

DenNews.bg
06.04.2016
размер на текста:

Градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев и неговият екип уважиха откриването на изложбата на известния кюстендилски художника Иван Пенев. Откриването се състоя вчера вечерта в изложбената зала на Градската художествена галерия в Сапарева баня. Галерията едва побра десетките ценители на изкуството, дошли да се насладят на изложбата. Сред тях бяха и председателят на Общинския съвет Иван Куйов и зам.-кметът Славчо Коларски.


Богомил Благоев, приятел на Иван Пенев, съмишленик и голям художник, представи пред присъстващите твореца. "Иван успява да улови настроението в природата. Той е влюбен в българската природа и затова я представя великолепно в своето творчество. Участвал е в редица градски, национални и международни прояви; направил е не една и две изложби", разказа Богомил Благоев, чиито произведения само до преди месец можеха да бъдат видяни в галерията в Сапарева баня.
Иван Пенев обеща това да не бъде единствената му изложба в курортния град. Художникът изказа своята благодарност за вниманието и интереса към произведенията му, засвидетелствани от сапаревобанци.
"Можем само да се радваме, че ни удостоявате със своето внимание и ни давате възможност да се докоснем до вашето неповторимо творчество", заяви кметът Калин Гелев.
Изложбата ще остане в Сапарева баня до средата на следващия месец. Дотогава жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат експозицията, включваща 30 творби на автора. През месец май се очаква в Градската художествена галерия да гостува известният български скулптор проф. Емил Попов.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети