Млад мъж в кома след бой, близките на бунт

DenNews.bg
05.04.2016
размер на текста:

 Скандал заради откраднат дървен материал ескалира и доведе до побой в тетевенското село Бабинци. В резултат млад мъж е приет по спешност в болница в кома.
Инцидентът станал на 22-ри март в местната кръчма. Тогава друг посдрадал – Илиян отишъл за да помоли да му върнат откраднатите дърва.


Стигнало се до спречкване, а на помощ се притекъл роднината на Илиян – Николай Вайчев. В резултат, агресията се пренесла върху него и той бил бил пребит:
„Вуйчо ми имаше дървен материал, и въпросното лице го беше откраднал. Аз отидох при него да му кажа да го върне, защото вуйчо ми е инвалид. Тогава започнаха да ме ритат всички безразборно. Николай влиза да ме спасява и му нанасят фаталния удар с предмет по главата”, разказа пред „Здравей България“ Илиян.
Седем дни след инцидента е задържан мъж на име Младен Цачев.
Според хора от селото брат му е истинският извършител. А Младен нарочно поемал вината му, за да го спаси от затвора, тъй като вече има стара присъда.Според близките на мъжа в кома случаят ще се потули, защото вече били виждали подобни истории в селото, които според тях оставали безнаказани.
Те са решени да излязат на протест пред местното полицейско управление.
Майката на двамата братя – Младен и Асен Красимирови пък заяви, че синовете и са невинни, а свадата не е станала заради кражба на дърва.
Местен младеж обяснява, че „проблемът са партии”. Николай бил член на ГЕРБ, а Асен – на ДПС.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети