Вкараха в ареста мъж, тръгнал да сече с брадва полицаи

DenNews.bg
04.04.2016
размер на текста:

 Днес Районна прокуратура-Казанлък повдигна три обвинения по досъдебно производство срещу Антон Чавдаров, на 39 г. от гр. Казанлък, за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, за закана с убийство на полицейски служители, както и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения - престъпления по чл. 325 ал. 2 и по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 и по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 2 април 2016 г., в 20,40 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че в гр. Казанлък в жк "Изток", Антон Чавдаров, който бил във видимо нетрезво състояние, извършвал повреждане на чуждо моторно превозно средство - мотоциклет. На местопроизшествието отишли трима полицейски служители от РУ на МВР-Казанлък. Те отправили предупреждение към Чавдаров да преустанови действията си, при което той се насочил с брадва в ръце към тях и отправял заканителни реплики от рода на: "Ще ви видя сметката" и ги ругаел.
Когато Антон Чавдаров се приближил с брадвата на седем метра разстояние от полицаите, един от тях произвел предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха. Чавдаров продължил да се движи с брадвата в ръце и достигайки на три метра от служителите на МВР, полицаят произвел втори изстрел със стоп патрон, при който е причинил охлузване и леко кръвонасядане в коремната област на обвиняемия. Чавдаров е бил откаран в болницата, където му е бил извършен медицински преглед и му е била взета кръвна проба за изследване на алкохолното съдържание в кръвта. Дежурният лекар е преценил, че травмата е лека, той не се нуждае от допълнително лечение и го е освободил.
Обвиняемият Антон Чавдаров е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои да бъде внесено искане в Районен съд-Казанлък за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.
Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък продължават процесуално-следствените действия по случая.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети