Община Дупница повежда битка с наглите шофьори, потърпевши очакват възмездие за ежедневните си неволи

DenNews.bg
27.04.2016
размер на текста:

 Община Дупница започва всекидневни акции по установяване нарушители от всякакъв вид. За целта, ще бъде поискано по-голямо съдействие от органите на реда, както и от гражданите да подават сигнали. "Записите от камерите и установените нарушения предаваме вече към полицията за последващи действия и очаквам резултат. За пореден път вандалските прояви в района на и около Парк Рила продължават. Не знам например за кой път поред ремонтираме крайпътната ограда към парка. Крайно време е да се сложи ред и с паркирането, особено там, където има сериозен поток от хора, а пешеходците да са принудени да се движат по уличното платно, вместо по тротоарите. Разчитам на активно съдействие от полицията и от самите граждани", заяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Още утре към полицията ще бъде изпратено официално писмо за установени 26 автомобили паркирани на тротоарите и затрудняващи движението на пешеходци и майки с деца по една от най-натоварените улици - "Патриарх Евтимий". В случаите, в които Контролното звено не може да налага санкции за паркиране най-вече, ще бъде направено заснемане с протокол, който ще бъде предаван в полицията за последващи действия.
За последния месец, служителите от Контролното звено са глобили 4-ма собственици за паркиране в зелени площи, съставени са 2 акта съвместно с полицията за неправилно паркиране, за които санкцията ще бъде от 50 до 250 лева, 1 брой акт за строителни отпадъци разположени на тротоарна площ в село Баланово по сигнал на кмета на населеното място, 2 бр за излезли от употреба автомобили, 2 броя предписания за безстопанствени коне. По сигнал за изхвърлени строителни отпадъци и земна маса в коритото на река Бистрица на ул. "Рилски езера" е наложена глоба и предписание на нарушителя да почисти, което е и направено. Съставени са 4 предписания за разлепване на нерегламентирани места на реклами и афиши.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети