35-годишен изнасилил зверски 11-годишно момиче

DenNews.bg
22.04.2016
размер на текста:

 Съдът уважи искането на Софийската окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Г.П.Д., който е привлечен към наказателна отговорност с постановление на разследващия орган при ОДМВР-София за извършено престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1 вр. ал. 1, т. 1 и т. 2 от НК.
В хода на проведеното разследване е установено, че на 15.04.2016 г. в жилищна сграда, находяща се в с. Лесново, обл. София, обвиняемият Г.П.Д. (на 35 години) се е съвкупил с лице от женски пол, на 11 години, лишено от възможност за самоотбрана и без негово съгласие, като го е принудил към това със сила.
Към настоящия момент са събрани множество доказателства, изготвена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, извършен е оглед на местопроизшествие, като е претърсена къщата, обитавана от обвиняемия и пострадалата, иззети са веществени доказателства.
Обвиняемият Г.П.Д. е криминално проявен, осъждан седем пъти за извършени престъпления от общ характер, за които му е налагано наказание лишаване от свобода, което е било изтърпяно ефективно, а деянието, за което е привлечен е извършено в период на изтърпяване наказание „Пробация“, наложено му от РС – Елин Пелин.
Предвиденото наказание за престъпление, в което е обвинен, е лишаване от свобода в размер от десет до двадесет години.
Разследването на делото продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – София.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети