Изправят пред съда бивш любовник, изнудвал за пари омъжената си възлюбена

DenNews.bg
22.04.2016
размер на текста:

 Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Х. Вретенаров за изнудване на М. Д., като деянието представлява опасен рецидив (престъпление по чл. 214, ал. 3 т. 2, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1 буква „а”от НК).

Обвиняемият и пострадалата се познавали повече от 15 г., а в определен период от време имали и интимна връзка. М. Д. обаче била омъжена. През март 2014 г. Вретенаров решил да я изнудва да му даде 7 000 лв. В противен случай се заканил да й „съсипе бизнеса”, както и че ще разкаже на съпруга й за връзката им.

От разследването по случая става ясно, че пострадалата в присъствието на свидетел в столично заведение дала на Вретенаров сумата от 3 500 лв. „Сделката” дори била оформена като „аванс по договор”, който реално не съществувал. По този начин пострадалата „купила спокойствието си”. Спокойствие обаче не настъпило и обвиняемият продължавал да отправя на М. Д. заплахи по телефона и на живо, когато я засичал „случайно” в автобуси, трамвай и др. Дал й срок от 3 дни, за да му даде и остатъка от цялата искана от него сума – още 3 500 лв. Пострадалата сигнализирала за всичко това в полицията и започнало разследване.

Обвиняемият Вретенаров е осъждан през 2011 г. за длъжностно присвояване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети