Окончателно. Убийцата на 8-годишната Алекс с доживотна присъда

DenNews.bg
21.04.2016
размер на текста:

Доживотна присъда ще излежи Атанаска Георгиева, която умишлено уби 8-годишната Александра от Поморие. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвърди присъдата, която влиза в сила и не може да бъде обжалвана.
Атанаска Георгиева бе призната за виновна в това, че на 10 април 2014 г. в Поморие, умишлено е умъртвила момиченцето, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.
Съдът увеличи кръвнината, с която Атанаска трябва да обезщети семейството на детето: от 130 000 лв. на 180 000 лв., за всеки един от тях, а присъдата, издадена от Бургаския апелативен съд, е потвърдена в останалата й част.
„По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане", категорични са върховните съдии.
Съдиите са категорични, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността на подсъдимата, поради което не може да бъде уважено искането й за отмяна на осъдителните съдебни актове и връщане на делото за ново разглеждане.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети