Мощен взрив в химически завод в Мексико, трима са убити

DenNews.bg
21.04.2016
размер на текста:

 Мощен взрив в нефтохимически комплекс в щата Веракрус, Мексико уби трима души и рани повече от шейсет. Наложила се е спешната евакуация на хиляди работници. Голямо количество вредни вещества е изхвърлено в атмосферата при експлозията, съставът им все още не е уточнен.

Причината за експлозията все още не е уточнена със сигурност, но се смята, че се е взривила една от реакторните колони в комплекса.

Първоначалният огнен взрив от пламъци е предизвикал пожар и облаци от гъст черен дим от отровни газове. Жителите на районите край завода били посъветвани да не напускат домовете си, а всички пътища и учебни заведения в района са временно затворени.

Свикано е извънредно заседание на комисията по извънредните ситуации начело с губернатора на щата Хавиер Дуарте, на което ще бъдат обсъдени създалата се ситуация и най-належащите предохранителни мерки.

По нареждане на президента Енрике Пеня Нето в района е изпратен националният координатор на силите на гражданската защита Луис Фелипе Пуенте, за да направлява действията на различните ведомства и спасителни служби по преодоляване на последиците от бедствието.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети