ЦСКА и Берое- Стара Загора ще играят под ключ за Купата на България

DenNews.bg
19.04.2016
размер на текста:

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболната среща между отборите на ПФК ЦСКА и ОФК „Берое”- Стара Загора, коато ще се проведе утре от 20.00 часа на стадион „Българска армия" за купата на България.
Служители от Столична дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението в столицата във връзка с предстоящия футболен мач.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на столичния град. Засилено полицейско присъствие е предвидено на спирките на масовия градски транспорт на територията на цялата столица. Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на двата отбора ще бъдат съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места. За феновете на ОФК „Берое” е предвидено да паркират на алеята пред сектор „Б” на стадион „Българска Армия”, а тези на ПФК ЦСКА- на сектор „Г” - на Национален стадион „Васил Левски”.
От столичната полиция са предприети допълни предохранителни мерки, за да не бъдат допуснати нарушения на обществения ред по време и на заявен в Столична община митинг - протест на площад „Орлов мост” от привържениците на ПФК ЦСКА. Той ще се проведе същия ден в интервала от 17.00 до 18.00 часа.
Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. В района на спортното съоръжение, на изградени три последователни контролно- пропускателни пунктове, служителите на реда ще проверят влизащите. Полицаите ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само след предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител.
В деня на мача служители от отдел „Икономическа полиция” – СДВР имат ангажимент да следят за разпространение и използване на неистински билети. При констатирането на подобни случаи нарушителите ще бъдат задържани и спрямо тях ще бъдат приложени предвидените в закона мерки. От ръководството на ПФК ЦСКА са заявили, че тъй като капацитетът на спортното съоръжение е изчерпан, в деня на срещата билети няма да бъдат продавани.
За да се избегне струпване от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите на всички входове ще бъдат отворени в 17.30 часа. От съображения за сигурност, след 19.30 часа те ще бъдат затворени и посетители няма да се допускат.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети