Започнаха масирани проверки по пътищата за превишена скорост

DenNews.bg
19.04.2016
размер на текста:

До 24-и април, по инициатива на TISPOL, в България, както и на територията на всички държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на разрешената максимална скорост за движение
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.
Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.
В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети