Два труса край Нова Загора, първият от 4 по Рихтер е усетен силно

DenNews.bg
18.04.2016
размер на текста:

Трус от 4 по Рихтер е регистриран в 9.46 часа тази сутрин на 2 километра югоизточно от Нова Загора, около село Полско Пъдарево, съобщава Европейския сеизмологичен център. По-слаб трус –2 по Рихтер е регистриран и на север - край Кортен.
По информация на БАН трусът край Нова Загора с магнитуд от 4 по Рихтер и е с дълбочина от 3.7 километра. От общината в града съобщиха, че няма данни за пострадали и сериозни щети. Хората са чули силен тътен, разлюлели са се библиотеки и шкафове. Земетресението е било кратко и е усетено и в района на община Раднево.
"Поддържа се координация с полицията и пожарната. В училищата е преустановен учебния процес. Сред населението няма паника", каза кметът на Нова Загора Николай Грозев. Ще изчакаме още малко, за да няма вторични трусове, важно е хората да са спокойни и да няма разрушения, допълни кметът.
В Сливен коментират, че земетресението се е усетило силно за няколко секунди. В Стара Загора, на 37 км западно от епицентъра, жителите са го усетило доста силно и вертикално като подскачане.
На места има паднали тухли от комини, щетите са минимални. Тази сутрин в "Здравей, България" ръководителят на департамент "Сеизмология" проф. Емил Ботев коментира, че е чиста случайност, че няколко силни земетресения са станали по едно и също време в различни региони на света. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети