Арестуваха банкова служителка, теглила кредити за 200 бона с фалшиви договори

DenNews.bg
15.04.2016
размер на текста:

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за документна измама в особено големи размери и особено тежък случай
На 12 април 2016 г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това,че в периода 6.08.2015 г. – 16.03.2016 г. в гр. Стара Загора и гр. Варна в условията на продължавано престъпление чрез използване на неистински документи – 93 броя договори за потребителски кредити, сключени между финансова институция и различни лица без тяхно знание е получил без правно основание отпуснатите по кредитите суми в общ размер на 190 500 лв., собственост на финансова институция с намерение да ги присвои, като полученото имущество е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 212, ал.5 във връзка с чл. 212, ал.1 във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.

По делото са извършени претърсвания и изземвания на два адреса в гр. Стара Загора. Иззети са веществени доказателства.

На 13 април 2016 г.31 г.одишна служителка е привлечена в качеството на обвиняема и с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора и е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”

Установено е че сумата от 190 500 лв. е била преведена по 13 броя банкови сметки, открити на името на обвиняемата и на дружества, управлявани от нея.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Извършват се множество действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети