Поредна нощ на сблъсъци в Скопие

DenNews.bg
15.04.2016
размер на текста:

Поредна нощ на напрежение и сблъсъци в Скопие. Повече от 4 часа продължиха антиправителствените протести. Отново се стигна и до сблъсъци.
До бунта се стигна, след като в началото на седмицата президентът Георге Иванов спря 56 разследвания за корупция на политици.
Протестиращите втора нощ хора поискаха отлагане на предвидените за 5 юни парламентарни избори и оставка на държавния глава.
Хиляди противници на решението на президента, организирани от десетки неправителствени организации, се събраха пред парламента снощи. Шествието им стигна пред централата на управляващата партия. Именно там се стигна до ескалация на напрежението. Имаше сблъсъци между демонстранти и полиция. Демонстрантите опитаха да пробият кордона, младежи с маски хвърляха камъни по полицаите, а органите на реда отвърнаха със сила. Спецчастите се включиха с бронирани машини.
След като множеството беше изтласкано от централата на управляващата ВМРО-ДПМН, хората нахлуха в редакцията на вестник „Република“.
Същевременно спецпрокуратурата каза, че ще разследва уличените в корупция представители на политическия елит. Източник: Нова телевизия

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети