Кристалина отново повежда българско хоро в сърцето на Европа

DenNews.bg
14.04.2016
размер на текста:

Българско хоро ще се извие отново в сърцето на Европа. Инициативата ще се проведе за четвърта поредна година в Брюксел тази неделя, 17 април. Хорото на площад „Гранд плас” отново ще води Кристалина Геогриева, заместник-председател на Европейската комисия. В Голямото хоро могат да се включат всички желаещи жителите и гостите на белгийската столица. То се организира по инициатива на Кристалина Геогриева в рамките на Фестивала за балканска музика и изкуство Balkan Trafiк!
Събитието ще започне в 14.00 часа брюкселско време, а специални гости на тазгодишното издание ще бъдат изпълнителите от ансамбъл "Разложки мераци".
Голямото хоро се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на България и на Представителството на Европейската комисия в Белгия.
Във фестивала Balkan Trafik! ще участват още белгийско-албанската група "Ватра", албанският ансамбъл "Викена Каменица – Али паша & Кели", белгийско-турската музикална група "Дилере Дестеан" и румънската група "Флоаре де Колт". Те също са поканени на българското хоро.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети