Мними полицаи арестуваха и ограбиха сирийци у нас

DenNews.bg
12.04.2016
размер на текста:

Мними полицаи са арестували и ограбили сирийци в Панчарево. На 6 април двама мъже се представили за служители на реда и поискали документите на две семейства сирийци, едно от които с дете, докато вечеряли край езерото. Накрая арестували един от тях със „свинска опашка”.
„Поискаха ми личната карта” , разказа сириецът Махмуд Балхус. Мъжете били в униформи и с нашивки. Представили се за полицаи, а единият дори имал пистолет.
Мъжете заявили на Махмуд, че се съмняват, че трафикант на имигранти. Така проверили документите на всички и поискали телефоните и парите им. Взели дори малкия и големия талон на автомобила на Махмуд, след което го арестували като му обяснили, че ще го изпратят в лагера за временно настаняване в Бусманци.
Качили го в автомобила и потеглили. След 300 метра спират и казват на Махмуд да слезе, за да го развържат. Така сириецът се оказал сам и завързан на пътя, без кола, пари и телефон. Малко по-късно го намерили приятелите му. След това се обадили в полицията.
23-годишният Махмуд живее в София от три години. Собственик е на дюнерджийница. След случката трябва да работи двойно, тъй като мнимите полицаи задигнали оборота му, а колата тъкмо купил преди 2 дни. Признава, че дни по-късно той и семейството ми все още ги е страх.
Междувременно от МВР заявиха за Нова телевизия, че мъжете, арестували Махмуд, вече са задържани. От там потвърдиха, че са се представили за полицаи. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети