Кафето гони стреса при мъжете

DenNews.bg
11.04.2016
размер на текста:

 Две от полезните свойства на кафето са открити от изследователите от Харвард. Те са установили, че хората, които пиели поне една чашка кафе на ден, с 8% по-рядко страдали от диабет в сравнение с тези, които изобщо не употребявали кафе.
Феновете на ободряващата напитка, които употребяват повече от една чаша кафе на ден, с 26% процента снижавали вероятността от развитие на камъни в бъбреците в сравнение с тези, които пиели кафе само веднъж седмично.
18-годишни наблюдения на специалистите от онкологичния център при Хавайския университет са установили, че хората, които пият по 2-3 чашки кафе на ден, с 38% по-рядко заболявали от рак на черния дроб в сравнение с тези, които изобщо не пиели кафе.
И накрая финландски учени са установили, че кафето може да предотврати появата на депресия при мъже, или поне риска от нейното възникване в такъв случай спада със 77%.
Различни изследвания, които се отнасят до влиянието на кафето, се провеждат със завидна периодичност. Откриват се както положителни, така и отрицателни последствия от пристрастието към напитката.
Например по данни на американски изследователи опасността от аборт се повишава, ако жената и партньорът ѝ преди зачатието пият по две и повече чаши кафе дневно.
Рискът също се увеличава, когато жената ежедневно употребява повече от две кофеинсъдържащи напитки в първите седмици на бременността. Други изследователи пък са на мнение, че пиенето на кафе не е опасно за бременните жени.

Actualno.com

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети