Официално: Дупница става най-китният квартал на София, напук на Кюстендил

DenNews.bg
01.04.2016
размер на текста:

 Дупница става квартал на София. Това стана ясно днес на извънредно заседание на правителството, свикано с една единствена точка в дневния ред, а именно промяната на статута на Дупница от град в квартал на столицата. Решението ще стане факт, след като президентът издаде указ, с който мечтата на коренните жители на Дупница най-после да се отърват от административното иго на Кюстендил, е осъществена. 
Предстои официална церемония, както и всенародни тържества.
Да бъде Дупница квартал на столицата, е една логична развръзка. Градът(в близко време квартал) се намира на 40 минути разстояние от столицата, след като надуете газта по АМ „Струма” и оттам по АМ „Люлин”. За сравнение с други квартали на столицата заради огромните тапи, прибирането до панелката отнема понякога и 2 часа.

Нека си припомним паметната дата 23-и юли 2013-а година, когато официално бе открит завършения ЛОТ-2 на АМ Струма София-Дупница. Тогавашният министър на регионалното разитие Десислава Танева лисна менчето със светена вода и обеща дупничани да пристигат до столицата за 30 минути.От този ден тяхната най-голяма мечта беше един ден да станат столичани, нищо, че ще са в повече! 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети