Представят проекта за мегаремонта на жк „Бистрица” на среща с домоуправителите днес

DenNews.bg
07.03.2016
размер на текста:

Среща с домоуправителите и жителите на най-големия квартал в Дупница – жк „Бистрица” ще има тази вечер в заседателната зала на общината. Тя е насрочена за 17.30 часа. На срещата ще присъстват кметът на Методи Чимев и екипът му, както и архитектите, които изготвят проекта за цялостно подобряване на квартала – реконструкция на улична мрежа, междублокови пространства, кътове за детски и спортни съоръжения и отдих, паркиране.
„Знаете, че въведохме този принцип на срещи с хората, където предстоят сериозни ремонтни дейности преди 2 години. Идеята е много простичка – не само хората да се запознаят с намеренията ни за подобряване, но и нещо повече. Те да бъдат тези, които да ни помогнат да надградим подобренията там. По този начин ще избегнем и спекулации със слухове, които неминуемо веднага ще тръгнат. Все пак те са хората, които живеят в тези райони, а в случая говорим за най-големия квартал в Дупница, където има и най-голям брой жители – все пак има над 2000 апартаменти там. Искам лично да чуя предложенията, да коментираме някои въпроси и казуси, които ще възникнат на срещата. Все пак от обособяването на жк „Бистрица” никога не е правен такъв ремонт, какъвто ще бъде сега. И затова ще се радвам на повече мнения от жителите днес, за да можем да коригираме това, което ни е убегнало или пък да ревизираме някое от намеренията ни. Във всяка една такава среща се получава обем от информация, която трябва да бъде обработена и респективно заложена в проекта за този район“, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
Както е вече известно, община Дупница стартира и дейностите за проектиране на водопроводната и канализационна мрежи. Най-вероятно финансиране за това ще се търси от ПУДООС.
„На жителите ще представим нагледно идейното предложение за оформяне на уличната мрежа в района и рехабилитацията на межудблоковото пространство чрез ремонта на съществуващите тротоарни настилки, детски площадки и зелени площи. Ние имаме идеята, знаем и намеренията на община Дупница. Кметът държи преди да преминем към последващата конкретика по изработването на проекта, да чуем и мнението на жителите с препоръките и желанията им, които да съобразим при нашата работа“, коментира Григор Перчиклийски, ландшафтен архитект, ангажиран по проекта от фирмата-изпълнител.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети