За месец начело с Тимчев общинската болница спести средства за ремонт на детско отделение

DenNews.bg
31.03.2016
размер на текста:

За месец начело на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” новият управител Росен Тимчев успя да спести средства, които вече са вложени в ремонт на детско отделение. 15 от леглата са сменени, тече и козметичен ремонт, който ще бъде завършен идната седмица. За това са похарчени около 3 000 лв., спестени предимно от прекратяване на външни услуги.
„Успяхме да осигурим 15 нови легла, за съжаление обаче не и специализираните легла. За тях обаче водя преговори и скоро ще стане ясно дали те ще бъдат подменени с безвъзмездно дарение. Истината е, че лекарите в детско отделение на общинската болница са изключителни професионалисти, отделението е водещо за Югозапада и тук идват пациенти не само от региона, но и от съседни области. Още преди да поема поста казах, че като управител на болницата няма да допусна и няма да търпя и един ден най-малките пациенти да лежат в лоши битови условия. Леглата не бяха сменяни най-малко от 20 г.”, обясни на пресконференция днес Росен Тимчев.
Той планира всеки месец да бъдат отделяни средства за ремонти на болничната база и подобряване на условията.
„Икономиите, които правим, не целят да трупаме пари, а да инвестираме в подобряване на битовото състояние на стаите. Това е проблемът, иначе имаме отлични лекари. Другият месец ще обърнем поглед и към други отделения, където има нужда от аварийни ремонти и спешна подмяна. Всичко ще се случва поетапно. Моето желание е това да продължи и докато аз управлявам болницата ще бъде така", обясни още Тимчев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети