Кметът Калин Гелев направи първа копка за поставянето на бюст-паметник на Левски в Сапарева баня

DenNews.bg
03.03.2016
размер на текста:

В деня на националния празни, 3 март, кметът на Сапарева баня Калин Гелев направи първа копка за поставянето на бюст-паметник на Васил Левски. Символичната първа копка бе направена заедно с председателя на ОбС Иван Куйов и председателя на сдружение "Светлина 2015" Георги Петров, който е един от инициаторите за изграждането на паметника.


"Скъпи съграждани и гости, честита 138 - годишнина от Освобождението на Родината ни. Нека в сърцата си винаги носим гордостта, че сме българи и да възпитаваме същото и в децата си. Благодаря ви за доверието и за подкрепата, които показахте към нас и нашата инициатива", заяви градоначалникът на Сапарева баня. Калин Гелев изказа благодарности за оказаната подкрепа и на сдружение "Светлина 2015" и националния фенклуб на "Левски". "Нека инициативата бъде едно добро начало за изграждането на паметници на всички наши радетели за свобода и независимост. Нека не забравяме, че всички ние сме длъжници на тези велики личности", каза още Гелев.
Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Виктор Янев, зам.-областният Радослава Чеканска, кметът на Дупница Методи Чимев, зам.-кметът на Дупница Крум Милев, архитектът Здравец Хайтов, актцрът Влади Въргала и много други. Всички съветници от ОбС - Сапарева баня, общински служители, стотици сапаревобанци и гости на града също уважиха отбелязването на 3 март и първата копка.

Тържественото отбелязване започна с поднасянето на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите сапаревобанци в освободителните борби. Присъстващите сведоха глави и запазиха минута мълчание в знак на признателност пред паметта на героите. Венци и цветя бяха положени и от политически сили, организации, културни дейци и граждани.
По-късно честването продължи с празнична програма, подготвена от учениците от ОУ "Христо Ботев" с ръководител Надя Джоргова. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие на сапаревобанци и за успех на начинанието, отслужиха отец Димитър, отец Георги, отец Радослав и дякон Димитър.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети