Вкараха в ареста рецидивиста, пребил 83-годишния старец от село Черно поле

DenNews.bg
29.03.2016
размер на текста:

 Районният съд в Белоградчик уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33- годишния рецидивист Борис Славчев, обвинен за побой на възрастен мъж в с. Черно поле, област Видин.

Съдът прие доводите на прокурора, че обвиняемият може да извърши друго престъпление. Славчев е осъждан 8 пъти за извършени кражби, хулиганство, управление на МПС без съответно свидетелство за управление, както и за опит за изнасилване. Последното си наказание лишаване от свобода обвиняемият е изтърпял на 05.09.2014г.

Напомняме, че на 25.03.2016г. около 21.00 часа пострадалият Б. С. (на 83 години) бил в сам в дома си в с. Черно поле, когато обвиняемият Борис Славчев, заедно със свой познат влезли в къщата, като имали намерение да извършат кражба. Заварвайки Б. С. в дома му, Борис Славчев му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото. В резултат на този жесток побой Б. С. получил счупване на 6 ребра вдясно – средна телесна повреда по смисъла на Наказателния кодекс. Пострадалият е настанен в болница, където е била извършена операция.

На Борис Славчев е повдигнато обвинение чл. 131 а във вр. с чл. 129 ал.2 вр. с ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. А от НК за това, че на 25.03.2016г. около 21.00 часа в с. Черно поле е причинил средна телесна повреда на Б. С., като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети