Марек чака решение за старт на ремонта на стадион „Бончук“

DenNews.bg
25.03.2016
размер на текста:

В община Дупница се чака решението за стартиране на ремонтните дейности по стадион „Бончук“, обясни изпълнителният директор на Марек Янек Кючуков. В проекта влиза подмяна на тревната настилка, изграждане на поливна система, обновяване на пистата около терена. Надеждите са до края на годината същинските дейности да са започнали.
Президентът на клуба Борис Паризов пък отново подчерта, че основните цели са развитие на детско-юношеската школа, ремонт на стадиона и изкачване на отбора до „Б“ група. „Нашата идея е развитие на школата. По стадион „Бончук“ вече има подобрения, правим фитнеса, оправихме покрива да не тече. Това ще остане във времето. Освен това вече имаме човек, който да описва всичко – приходи от стадиона, други приходи и т.н. Футболисите не трябва да мислят за заплати, защото на този етап играят в Областната група. Получиха по една премия за добро представяне, но не трябва да мислят за големите заплати и големите договори. Играчите трябва да дадат всичко от себе си, от сърцето си, за този град и този отбор. На първо време трябва да влезем във „В“ група, защото не ни отива да играем със селата. Идеята ни е да стигнем и до „Б“ група. Ако трябва, ще се задържим една година във „В“ група да изградим отбор, но след това да се изкачим до „Б“ група“, коментира Борис Паризов.
Пълна подкрепа от страна на привържениците към ръководството гарантира и заместник-председателят на фен клуба Румен Тимев. "До есента си говорехме с надежда нещо да се случи и г-н Паризов да поеме Марек. Радостни сме, че това се случи. Но не можем да разчитаме само на него и на кмета Методи Чимев, а и ние апелираме към бизнеса в града да помага. Сега се започва от нулата и виждаме, че се прави нещо хубаво. За съжаление стигнахме до тук след най-срамното изпадане на отбора миналата година...“, каза Румен Тимев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети