5 млн. лв. влизат в МВР за защитна екипировка и ново оборудване

DenNews.bg
25.03.2016
размер на текста:

Правителството ще отпусне над 5 млн. лева за нови полицейски бусове, радиостанции, лични предпазни средства, защитни екипировки, както и за обновяване на информационните системи, с които работи полицията.
Това стана ясно след оперативно съвещание на ръководството на МВР с премиера Бойко Борисов. За какво ще бъдат похарчени парите, обясни шефът на Националната полиция Христо Терзийски. „По-голямата част от тях ще отидат за оборудване на специалните полицейски сили, които работят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а също и части от Дирекция „Жандармерия". Колегите ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства, със защитни екипировки. Не малка част от тази сума ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи, които към настоящия момент се ползват изключително много", уточни Терзийски.
Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев пък съобщи, че след атентата в Брюксел са зачестили сигналите на телефон 112, свързани със съмнение за поставени взривни устройства. Вчера полицията е проверила 12 такива сигнала. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети