Американец, оцелял при два атентата, е ранен в Брюксел

DenNews.bg
23.03.2016
размер на текста:

19-годишен американец, оцелял при дава атентата, е един от ранените при взривовете на летище „Завентем” в Брюксел вчера, съобщава „Independent”.
Първият сблъсък на Мейсън Уелс с терора бил на маратона в Бостън през април 2013 г.
Младежът и баща му стоели на финалната линия и гледали майката, която се състезавала в надбягването. Съвсем близо до тях избухнала и бомбата, която уби трима души и рани повече от 260. Мейсън и баща му Чад не пострадали.
Във фаталния за Париж петък, 13 ноември 2015 г., тийнейджърът, който е мормон-мисионер от Юта, отново се оказал в епицентъра на трагичните събития. Този път Мейсън бил по-далеч от местата, превърнали се в мишена на терористи, и пак останал невредим.
Вчера обаче Мейсън бил ранен сериозно при взривовете на летището в белгийската столица. Той е със скъсано ахилесово сухожилие, рани от шрапнели и изгаряния на ръцете и лицето от втора и трета степен.
Отишъл на аерогарата, за да изпрати своя приятелка, заминаваща за Франция. Благодарен е, че е жив, защото бил много близо до мястото на една от експлозиите, казват родителите му. Източник: Нова тв

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети