Спецчасти отработват терористични ситуации в подлеза на НДК и метростанции

DenNews.bg
23.03.2016
размер на текста:

 Учение за действия в кризисна ситуация стартира на територията на НДК започна след полунощ, информират от Пресцентъра на МВР.Районът е отцепен от полицейски сили с цел провеждането на тренировъчните действия. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време.
Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.
Мащабното учение за действия в кризисна ситуация продължава с разиграване на сценарий продължава и тази сутрин в метростанция „Константин Величков“. Заради тренировъчните действия районът е отцепен от полицейските сили. На „терен“ са полицейски, пожарни, медицински екипи, военнослужещи и представители на други държавни структури , включени в провеждането на учението. Целта е оценка на възможностите за реакция, координацията между отделните институции и обмена на информация в реално време.
Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.
МВР оценява проявеното от гражданите разбиране за причинени евентуални неудобства във връзка с провеждането на планираното учение.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети