Окончателно: 26 години затвор за убиец, умъртвил с чук възрастен мъж и разчленил тялото му

DenNews.bg
22.03.2016
размер на текста:

 Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд-Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжния съд в града, с която е постановено наказание от 26 години „лишаване от свобода“ спрямо Тихомир Трифонов. Той е осъден за това, че на 02.04.2015 г.в гр. Бургас, на ул. „Гладстон“, умишлено умъртвил възрастен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост - престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл. трето, вр. чл.115, вр. чл.58а, ал2, ал.3 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Според съдебния акт, Трифонов трябва да заплати на близките на пострадалия обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв.

Трифонов си изкарвал парите като работник извършващ строително-монтажни дейности. Той бил нает от пострадалия да извърши подобна работа в негов апартамент. На фаталната дата пострадалият разбрал, че голяма част от уговорената и вече платена работа не е извършена. Той и Трифонов се скарали. След като се ядосал, Трифонов взел един чук и с него ударил пострадалия шест пъти в главата. Ударите били нанесени с голяма сила, от първия пострадалият е паднал на земята в безсъзнание. Останалите удари са нанесени докато пострадалият е бил на земята. От ударите пострадалият получил черепно-мозъчна травма, която причинила смъртта му.

След това Трифонов отпътувал за гр. Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се на мястото на произшествието и с помощта на закупеното разчленил тялото на пострадалия. С белината почистил апартамента. Използваните инструменти изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край кв. Горно Езерово.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети