КНСБ-Дупница търси талантливи деца за участие в международен етнофестивал

DenNews.bg
22.03.2016
размер на текста:

За поредна година КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” организират провеждането на ХVІ Международен детски енофестивал „Децата на Балканите-с духовност в Европа”, посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.
РС на КНСБ-Дупница всяка година участва с талантливи деца от регион Дупница, които печелят най-престижните награди на фестивала.
Създават се възможности за развитие потенциала на децата, за изява и се откриват млади таланти в областта на музикалното, фолклорно и танцово изкуство. Обогатява се съдържанието на европейския интеграционен процес, създават се трайни контакти, завързват се приятелства. Поощряване на интеграцията на децата от Балканите и Европа, в това число на деца със специфични потребности.
Основната идея и послания, които фестивалът носи са за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности. Етнофестивалът предоставя възможност за творческа изява и развитие на младите таланти. Създава се чувство за ангажираност и отговорност, което учи децата на взаимно уважение и партньорство.
За да покажем за поредна година, че в нашия регион сме съхранили автентичната култура, че нашите деца са изключително талантливи,
РС на КНСБ-Дупница започва набирането на групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори за участие в международния детски етнофестивал.
Желаещите трябва да представят своите кандидатури в офиса на РС на КНСБ-Дупница до 31-и март 2016 г., като попълнят заявление за участие с приложени дискове DVD или CD със запис на изпълненията. си.
При извършването на подбора на участниците в етнофестивала, ще се вземат предвид и спечелилите награди на международни, национални, регионални или местни фолклорни конкурси, празници и други.
ХVІ Детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2016 г. от 10 ч. в Летния театър на Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1-ви юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и от различни етноси, както и гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други.
Най-добре представилите се изпълнители през двата фестивални дни, ще бъдат поканени да участват в заключителен Галаконцерт, който ще се проведе преди връчването на наградите на отличените участници. Галаконцертът ще бъде излъчен по Българска национална телевизия.
Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и образователни занимания за децата.
Медийни партньори на събитието ще бъдат Българска национална телевизия и БНР Радио Благоевград.
Подробна информация можете да получите от Тодорка Дамянова в РС на КНСБ-Дупница, на GSM: 0888831721; 0701/51800 и намерите в интернет страницата на КНСБ: www.knsb-bg.org

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети