ОбС-Дупница се събира на извънредна сесия за общинските дружества

DenNews.bg
02.03.2016
размер на текста:

Общински съвет-Дупница се събира днес на извънредна сесия, посветена единствено на състоянието на болницата, ВиК, ГУМ, както и всички общински предприятия и дружества. Те бяха проверени от комисии от общински съветници и външни експерти по предложение на председателя на местния парламент Ивайло Константинов и одобрено от ОбС на 29 януари.
Както вече писахме, първите мерки на база на установеното от проверката в болницата вече е факт. Дългогодишният управител д-р Любомир Таушански бе освободен, а на негово място временно бе назначен Росен Тимчев.
Днес съветниците ще разгледат докладите на комисиите и предложените от тях мерки.
Една част от тези дружества са в тежко финансово състояние, а други дори да реализират печалба същата е минимална и не позволява изпълнение на приходната част, заложена в бюджета на община Дупница, като дивидент от търговските дружества.
Община Дупница е едноличен собственик на капитала на търговските дружества ВиК, ГУМ, Ученическо хранене, Финансово-счетоводната къща, а техен принципал е ОбС.
Три са общинските предприятия, а бюджетните дейности са четири: Социално предприятие за обществено хранене, Паркинги и гаражи, Поддържане и озеленяване на териториите за обществено ползване, Домашен социален патронаж и диетично столово хранене, Исторически музей.
Целта е да бъде изяснено състоянието и организацията на дружествата и предприятията, за да може Общински съвет да предприеме действия в своята компетенция за завишаване на приходите от дейността.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети