Осъдиха мъж от Бобов дол по иск на Гаранционния фонд

DenNews.bg
16.03.2016
размер на текста:

Мъж от Бобов дол бе осъден по иск на Гаранционния фонд, като според решението на Районен съд-Дупница подсъдимият трябва да изплати на фонда над 2000 лв.
Искът срещу Емил Х. е заведен от изпълнителния директор на Гаранционния фонд Борислав Михайлов, тъй като на 15.08.2010 г. подсъдимият е предизвикал катастрофа в с. Мламолово -управлявайки мотоциклет „Гарелли", без документ за собственост, като неправоспособен водач и след употреба на алкохол, навлязъл в лявата лента и ударил спрял автомобил. Мотоциклетът на подсъдимият е бил без сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност". Поради това Гаранционен фонд е изплатил на собственика на ударената кола обезщетение за имуществени вреди в размер на 1543, 40 лв.
С две покани, от 2011 г. и 2015 г., фондът е поискал подсъдимия да възстанови платената сума, но това не се е случило.
С експертиза по гражданското дело е потвърдено, че при катастрофата подсъдимият е нанесъл щети на паркирания автомобил: увредени са челното стъкло, предния капак, предната броня и основата й, рамката пред радиатора, предния ляв калник, лайсната под левия фар, ламбда сонда, радиатора, радиатора на климатика на автомобила. Щетите са изплатени на пострадалия от Гаранционния фонд, тъй като виновникът е нямал Гражданска отговорност.
Според присъдата на Районен съд-Дупница Емил Х. трябва да заплати на Гаранционния фонд 1543, 40 лв., ведно със законната лихва от датата на подаване на исковата молба до окончателното изплащане на сумата, както и направените разноски по делото на обща стойност 261, 74 лв.
Решението на Районен съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети