Убитият в Брюксел терорист е имал съучастници

DenNews.bg
16.03.2016
размер на текста:

Убитият по време на полицейската операция в Брюксел е покривал най-малко двама съучастници. Те са успели да избягат и няма информация за самоличността им, информира bTV.
Самоличността на убития все още не е ясна, но се знае, че това не е Салах Абдеслам - ключовият заподозрян от атентатите в Париж, който още е на свобода.
Един френски и трима белгийски полицаи бяха ранени при вчерашната операция на белгийската и френската полиция в квартал Форе. Операцията е част от разследването на атентатите в Париж от 13 ноември м.г.
Вчера следобед съвместен екип от белгийски и френски полицаи отишъл на "обичайна" проверка на адрес, в рамките на следствието. По полицаите била открита стрелба през затворената врата на проверяваното жилище.
Едва след откриването на стрелбата към мястото бяха изпратени специални части. Според експерти това е показателно, че полицията е била изненадана от развоя на събитията.
В района на престрелката се намират няколко училища и детски градини. Децата бяха изведени до тайно убежище, а вечерта бяха предадени на родителите след края на полицейския щурм.
Районът на събитията е в близост до най-голямата железопътна гара на Брюксел, в широкия център на столицата. В този район досега няколко пъти бяха извършвани претърсвания след парижките атентати.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети