Гърците учат мигрантите как да нахлуят в Македония

DenNews.bg
15.03.2016
размер на текста:

Гръцките власти, с помощта на служителите от неправителствени организации, раздават листовки с указания как да нарушават съседните граници и да нахлуват в съседна Република Македония, съобщи БГНЕС.
Сред мигрантите, които вчера нахлуха на македонска земя, бяха открити листовки на арабски език. На тях има и схема как да нарушат държавната граница и да нахлуят на македонска територия. На листовката има карта, на която са очертани пътеките и начините, по които трябва да се движат мигрантите.
На тях е изписан и часът на тръгване от Идомени /Сухово/, лагерът, който се намира недалеч от македонската граница. Вчера следобед, според различни източници от Гърция в Република Македония нелегално влязоха между 500 и 1000 мигранти.
При преминаването на Сува река те бяха подпомагани от служители на неправителствени организации, които бяха опънали и въже за да могат да преминат реката. Трима от тях обаче се удавиха.
Македонските власти предупредиха, че "всички нелегални мигранти ще бъдат върнати обратно там, откъдето са дошли". На една от листовките се намира и името на бившия германски министър - 80-годишният Норман Блум. От няколко дни той се намира в лагера Идомени /Сухово/ и твърди, че е там от хуманни съображения.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети