Находчив ум. Русенец дава под наем... винетка

DenNews.bg
15.03.2016
размер на текста:

Винетка под наем дава изобретателен русенец в сайт за безплатни обяви, съобщава "Труд". Заедно със стикера върви и долната част на талона и касова бележка.
Винетката може да бъде наета за различно време, а цената варира в зависимост от периода, в който ще бъде ползван. „За един ден струва 5 лева, за седмица 7 лева, а за две - 15 лева", разказа пред Труд предприемчивият мъж. За да е сигурен, че тя ще му бъде върната, той взима депозит, който е близък до реалната цена на стикера.
„Искам да ми дадат около 90 лева. Те са гаранция. Като ми върнат винетката, връщам парите", разказва русенецът.
Изобретателният нашенец отдава стикера основно на хора от Русе или близките населени места. „Ако я иска човек от друг град, ще му я пратя с куриерска фирма, но като плати наема, депозита и доставката ще му излезе много скъпо", поясни мъжът, който се представя като Мартин.
„Обаждат се шофьори от цяла България и ме питат дали наистина давам винетката под наем. Правя го, не за да изкарам пари, а по-скоро като услуга. Винетките са много скъпи, да дадеш 100 лева за лепенка не е малко", допълни русенецът.
Стикерът може да бъде залепен с различни субстанции, важното е те да са безцветни. „Сложил съм допълнително фолио, за да не се нарушава целостта на винетката. На моята кола я лепя с мед. Чул съм, че става и с лак за коса, както и с плюнка", каза още Мартин.
За да нямат шофьорите проблеми с органите на реда, русенецът предоставя всички документи, свързани със стикера. „До сега не е имало проблем с винетката. Давам на наемателите малкия отрязък от винетката, както и касова бележка, на която не пише номерът на колата ми", поясни предприемчивият нашенец.
От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка за винетката не я прави невалидна. Изписването на номера било за улеснение и сигурност на гражданите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети