Община Сапарева баня осигури транспорт за ежедневното доставяне на храна на военноинвалиди

DenNews.bg
15.03.2016
размер на текста:

Община Сапарева баня ще оказва помощ на военноинвалиди от града, осигурявайки им ежедневно безплатен транспорт, който да доставя храната им до вкъщи. Това пое като ангажимент кметът на Сапарева баня Калин Гелев на среща с военноинвалиди. "Желанието им е да се осигури транспорт, който ежедневно да им доставя храна от Социалния патронаж в Дупница до домовете им в Сапарева баня. Това ще стане факт от началото на следващия месец", обеща Калин Гелев. Той поясни, че помощта ще се оказва за срок от 1 година. Храната ще се взема всеки ден в 10:30 ч. от Социалния патронаж, а лицата, които се възползват от социалната услуга, са определени от Министерство на отбраната.
Молбата до кмета на Сапарева баня е постъпила от Дружеството на военноинвалидите в Дупница. На територията на община Сапарева баня живеят между 10 и 17 членове на дружеството, които имат правото да ползват безплатна храна.
Дружеството на военноинвалида изказа благодарности към градоначалника на Сапарева баня за разбирането и отзивчивостта, които е проявил към техния проблем.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети