Сапарева баня се стяга за Тодоровден, освен кушии ще има надпревара и с шейни

DenNews.bg
11.03.2016
размер на текста:

Форматът на провеждане на традиционните конни надбягвания за Тодоровден в община Сапарева баня тази година ще бъде разширен. За първи път, освен сапаревобанци, ще могат да се състезават и участници от селата Крайници, Червен брег и Яхиново. Конните надбягвания ще се проведат на 19 март (събота) от 11:00 ч.
Освен формата, тази година се променя и мястото на провеждане на кушиите. Досега те се правеха на градския стадион, а на този Тодоровден ще бъдат на тревната площ край летището на Сапарева баня. Смяната на мястото е с цел да бъде опазена тревната площ и състоянието на настилката на градския стадион.
В надбягванията с коне и магарета могат да се състезават участници над 18-годишна възраст. Записването за участие може да стане най-късно до 17 март в читалище "Просветен лъч - 1905", което също съдейства за организиране на мероприятието. Записвания могат да се правят и в кметствата на селата Яхиново, Червен брег и Крайници.
Другото любопитно нещо е, че, освен надбягванията с коне и магарета, тази година ще има и състезание по теглене на шейни с тежести. За победителите са подготвени парични награди и плакети, които ще връчи кметът на Сапарева баня Калин Гелев.
От Община Сапарева баня информират, че за всички, които желаят да посетят празника, ще има организиран безплатен транспорт. Той ще тръгва в 10:00 ч. от центровете на населените места.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети