Сдружение „Духът на Дупница” ще пази историята

DenNews.bg
01.03.2016
размер на текста:

Общественици и политици учредиха днес сдружение, чиято цел е запазване историята на Дупница. Както писахме, това е инициатива на председателя на Общински съвет и лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов, а първата стъпка бе създаването на инициативен комитет за изграждане на паметник на Дупнишките барикади.
В учредителната среща днес се включиха ключови фигури и познати лица от най-новата история – бившите кметове д-р Панчо Панайотов и д-р Пламен Соколов, д-р Матей Попниколов, инж. Адриана Велева, Тодорка Савова, Николай Табаков и др.


Присъстващите избраха име на новото сдружение с нестопанска цел – то ще се казва „Духът на Дупница”. За председател бе избран Ивайло Константинов, а секретар ще бъде Тодорка Савова. Членове на сдружението ще бъдат: Михаил Панчев, Райна Хаджийска, Георги Табаков, Цветан Цеков и Пламен Соколов.
Както вече писахме, сдружението ще събира дарения за изграждане на паметник на Барикадите, но ще се заеме и с други инициативи, като възстановяването на еврейските гробища. Освен юридическите стъпки, една от първите задачи ще бъде създаването на сайт, на който ще се представя информация за дейността на сдружението и информация за даренията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети