Сметките на дупнишките политици в КТБ: Владимир Владимиров с 100 000 лв., а Панчо с пет лева

DenNews.bg
09.02.2016
размер на текста:

 Синдиците на КТБ обявиха списъците на партии, политици и магистрати, които са имали отношения, заеми и спестявания във фалиралата банка. Сведенията са за период от пет години преди отнемането на лиценза на банката, като освен лица, заемащи висши държавни и други длъжности са проверявани и членовете на техните семейства.
Ето имената на дупничани, фигуриращи в списъка и размерът на спестяванията им:

 

С най-тлъста сметка е зам.-изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов дол,

 

дългогодишен общински съветник и председател на Общински съвет-Дупница (за 6 месеца в предходния мандат) Владимир Владимиров. Започнал политическата си кариера от БСП и продължил я в партията на Христо Ковачки Лидер (преименувана впоследствие на Български демократичен център)

 

Владимиров е вложил в КТБ 52 000 лв. и 25 000 евро. Той има още една сметка от 3,73 лв.

 

Бившият депутат, кмет на Дупница и председател на ОбС-Дупница д-р Панчо Панайотов пък има в КТБ 5,41 лв. Това всъщност е остатък в сметката, по която е получавал възнаграждението си като общински съветник преди два мандата.
Най-вероятно такива са случаите и при следващите двама, които могат да се похвалят с такива „колосални” вложения в КТБ. Съпругът на съдия Надя Георгиева – Асен Савов. Срещу неговото име в списъците на синдиците има 3,26 лв. и съдия Калинка Атанасова – 15 лева и 40 стотинки.

 

По богатство Владимиров е следван по петите от пенсионирана административна ръководителка на Районна прокуратура-Дупница Величка Шопова.

 

Нейният влог в КТБ е в размер на 81 708 лева и 96 стотинки.
Даниела Ушатова, която бе зам.-кмет по икономическите дейности в мандата на Атанас Янев, а на последните местни избори кандидат за кмет от АБВ, има в КТБ 2 105 лева и 32 стотинки. Тя има и погасен заем към банката.
Другият зам.-кмет от екипа на Янев Йордан Йорданов фигурира в списъка с 2 160 лева и 71 стотинки.
С няколко лева повече е и настоящият зам.-кмет Красимир Георгиев. Неговата сметка е в размер на 2 226 лева и 56 стотинки.
Илинка Начева, съпруга на бившия зам.-шеф на Районна прокуратура Димитър Начев, който вече също е пенсионер, е имала две сметки в КТБ – 6 611 лева и 17 стотинки и 38 639 долара. Бившата медицинска сестра прекара няколко години в САЩ и това най-вероятно са спестените й от там средства.
В списъка покрай съпругата си – съдия Добринка Зафирова, попада и бившият шеф на отдел „Образование” в Община Дупница Иво Зафиров. Неговата сметка е в размер на 7 182 лева и 46 стотинки.

Бившият шеф на РЗОК-Кюстендил и настоящ общински съветник д-р Матей Попниколов фигурира в списъка с 3 600 лв. и 94 стотинки, а съпругата му д-р Силвия Станкева с 123 лева и 53 стотинки.
Сметки от 5 лева и 25 стотинки и 224 евро в КТБ е имала и съпругата на прокурор Михаил Крушовски Аделина.
Две сметки, но и двете в лева, в КТБ е имал и бившият зам.-председател на ОбС-Дупница в мандата „Янев” Явор Тодоров. Срещу името му фигурират сумите от 1042 лв. и 3 465 лева и 32 стотинки.
Съпругът на бившия председател на Общински съвет-Бобов дол Нели Карипова Илин Карипов влиза в списъка с влог от 95 970 лева и 88 стотинки и още една сметка от 804 лв. Самата Карипова в КТБ е имала 634 лева и 5 стотинки.
Сметка от 7 401 евро е имал и бившият председател на ОбС-Бобошево и кандидат за кмет на последните избори Райчо Цветин.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети