Марек Юнион-Ивкони: За Купата взимаме 3-ма нови

DenNews.bg
09.02.2016
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони ще привлече трима нови волейболисти за финалите за Купата на България, съобщи мениджърът на клуба Людмил Найденов. Сред спряганите имена са тези на Златан Йорданов, Тодор Вълчев, братя Братоеви. Вариантът с трансфер на супер звездата Матей Казийски също е възможен, но конкретни разговори все още не са водени. „Не съм говорил с Матей. Тази идея ни се върти от миналата година, но тогава той нямаше възможност да дойде. Сега не са провеждани разговори. Възможно е той да дойде. Първо, трябва обаче да се класираме в шестицата за купата, второ, той да няма ангажименти и тогава вече ще стане ясно“, заяви Найденов пред „7 дни спорт“.
Мениджърът на Марек коментира и участието на отбора в Шампионската лига: „От 5-6 години ние си следваме една и съща стратегия за развитието на нашия клуб. Нищо не се е променило тази година, просто сега попаднахме в много силна група. Предишните години винаги имаше един отбор на нашето ниво. Другият ни проблем е с многото контузени състезатели. Разчитахме на две момчетата, които тази година искахме да поведат отбора. Това са Михаил Цветанов и Михаел Манджуков. И двамата не можахме да ги ползваме. Затова се представихме по-зле. Ние си продължаваме по нашата система – да играем със състезатели, които са минали през нашата школа, с идеята да ги развиваме“.
На въпрос „много ли похарчихте за участието си в Шампионската лига?“ Найденов отговаря: „Доста. С тези пари можех да си позволя да взема всеки един играч, специално от тези, които играят в България. Например Костадин Стойков, който отиде в Монтана, или разпределителя на Нефтохимик Иван Станев. С тях сега щяхме да сме първи в класирането и много по-напред от другите. При нас обаче не това е целта. Целта е да развиваме нашите играчи. Така сме се разбрали с президента на клуба преди 6 години, да участваме със състезатели от школата и в първенството, и в Шампионската лига“.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети