Тежка катастрофа в Германия взе 4 жертви, 15 пострадали са критични

DenNews.bg
09.02.2016
размер на текста:

 Поне четирима души са починали и около 150 души са ранени при сблъсък на два влака в Южна Германия. 15 от пострадалите са в тежко състояние.
Произшествието е станало тази сутрин в района на град Бад-Айблинг, провинция Бавария, на около 60 километра югоизточно от Мюнхен. От удара няколко вагона са се обърнали. Причината за сблъсъка още се изяснява.
15 хеликоптера са се включили в спасителната акция за ранените.
От българското външно министерство все още нямат информация за загинали и пострадали българи.
При врязването на влаковете няколко вагона на влака "Меридиан" са дерайлирали. Машините са собственост на частната железопътна компания "Bayerische Oberlandbahn". Обикновено държавата наема тази компания, за да обслужва близките жп курсове в дните, когато има голям трафик от пътници, както в случая е бил Martes de Carnaval (вторият и последен ден от местен празник, който отбелязва началото на Заговезни. Традицията се спазва в много страни в Европа и Америка. Отбелязването на датата варира всяка година, тъй като се прави 40 дни преди католическия Великден.
Заради челния сблъсък трафикът по линията между Холцкирхен и Розенхайм е прекъснат. Компанията "Меридиан" е предоставила на пътниците няколко автобуса, с които да могат да се придвижат до крайната си дестинация.
Според информация на държавната железопътна компания Deutsche Bahn на мястото, където е станал сблъсъка, има само една линия. Подозира се, че най-вероятно проблем със светлинната сигнализация е довел до фаталния сблъсък. Източник: novanews.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети