Сапарева баня се готви за домакинство на Световното първенство по планинско бягане

DenNews.bg
04.02.2016
размер на текста:

 Местната власт и бизнес в Сапарева баня обсъдиха на среща готовността на курортната община да посрещне с идеална организация Световното първенство по планинско бягане, което предстои през есента.
На срещата присъстваха кметът Калин Гелев, хотелиерите от общината, зам.-кметът Славчо Коларски, председателят на ОбС Иван Куйов и старши специалистът по търговия и туризъм Милен Колев. Местните предприемачи и общинари обсъдиха готовността да бъдат настанени около 1 000 състезатели и технически лица от участващите отбори. Чуха се и предложения част от състезателите да бъдат настанени в легловата база на Паничище.


"Ще бъде едно мащабно спортно мероприятие. Природните ни дадености позволяват да се оформи едно чудесно трасе. Общината ще го подкрепи по всякакъв начин, предвидено е да поемем разходите по настаняване, храна и транспорт на участниците. Разчитаме на съдействие и разбиране от страна на всички вас, хотелиерите, за да осигурим максимален комфорт на състезателите и техническите лица", обясни кметът Калин Гелев. За осигуряване на легловата база и целия храноден ще се разчита на местните хотелиери. Едно от изискванията е менюто да бъде еднакво за всички участници, поясни още Калин Гелев.
Спортният форум ще се проведе от 8 до 11 септември, до момента участие в него са заявили 43 отбора. С това домакинство Сапарева баня става първият град, който е бил домакин на балканиада, европейско първенство, а тази есен ще бъде и на световен шампионат по планинско бягане.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети