6 деца от дом със съмнения за свински грип, две са критични

DenNews.bg
03.02.2016
размер на текста:

 Шест деца с увреждания са настанени със съмнения за свински грип в детското отделение на добричката болница. Две от тях - на 5 и 7 години, са в критично състояние, с опасност за живота, съобщи Дарик, позовавайки се на началника на отделението д-р Йовчо Йовев.
Шестте деца с увреждания живеят в социално заведение в Добрич - Център за настаняване от семеен тип. Доскоро те бяха отглеждани в закрития вече Дом за деца с умствени и физически увреждания в село Крушари. Малчуганите са приети в здравното заведение през последните три дни
Двете деца, които са в критично състояние, са със сериозни увреждания и предходни неврологични поражения, което прави протичането на дихателната инфекция много тежко, каза още д-р Йовев. Те са с тежки пневмонии. Лекарят каза, че не е изключено и персоналът от социалния дом да се разболее.
От болните деца са взети проби, които са изпратени за изследване, резултатите се очакват днес или утре и най-вероятно според медиците ще се потвърди диагнозата „свински грип".
Болницата прави всичко необходимо за обгрижване на заболелите, доставени са скъпоструващи лекарства, които не са включени в позитивния списък.
Детското отделение в лечебното заведение в момента е препълнено, сложени са и допълнителни легла, допълни д-р Йовев. През последните десетина дни натовареността на отделението се е увеличило с 50%. Болните са с подобни инфекции, но не всички протичат тежко. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети