Катастрофиралият в Македония автобус бил изпратен да поеме пътници от аварирал рейс

DenNews.bg
03.02.2016
размер на текста:

 Катастрофиралият в Македония български автобус е бил изпратен да поеме пътниците от аварирал преди това рейс. Лошият късмет е сполетял 42-ма пътници – учители от софийска стопанска гимназия, които са се прибирали към България след семинар. След като първият автобус аварирал, те чакали няколко часа, за да пристигне втория автобус. Именно той катастрофира на около 30 километра от българската граница към 23:30 часа българско време снощи.
Директорът на Националната финансово-стопанска гимназия в София опроверга информацията, че автобусът е на дупнишка фирма. Пред bTV той обясни, че е сключен договор със софийски превозвач, който от своя страна е сключил договор с подизпълнител от Самоков.
От община Дупница съобщиха, че е осъществен контакт с община Крива Паланка, след като администрацията бе вдигната на нокти от появилата се непотвърдена информация, че става въпрос за автобус с ученици от Червен брег. От община Крива паланка са изяснили, че сред пътниците няма деца и са потвърдили, че става дума за учители от София.
Както писахме, автобусът е катастрофирал на пътя Крива паланка-Ранковце, близо до село Опила.
По информация на македонски медии, шофьорът е Любомир Лазаров. Той е загубил контрол над управлението и автобусът се е преобърнал на една старана, удряйки се в дърво.
Тече разследване на македонската полиция, което да изясни дали причината е техническа повреда или невнимание от страна на водача.
В Крива паланка вече е пристигнал автобус, който да прибере пътниците.
Спешният център в Кюстендил има готовност да изпрати линейки за пострадалите, ако се прецени че състоянието им го изисква.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети