Превозвачите подават искове заради щетите от граничната блокада

DenNews.bg
29.02.2016
размер на текста:

Съюзът на международните превозвачи в България ще подадат искове за компенсации и обезщетения за нанесените им материални и морални щети по време на блокадата както в български, така и в гръцки съдилища. Това каза председателят на Съюза Йордан Арабаджиев.
По прогнози на превозвачите от блокадата на гръцките фермери по границата са им нанесени преки и косвени щети за 12 -13 милиона евро. Освен преките загуби те са претърпели и щети, свързани със загуби на пазари и пропуснати ползи. Надяваме се чрез действията, които сме предприели да постигнем някакъв резултат, който да обезпечи поне част от загубите, каза Арабаджиев, цитиран от Дарик.
Той подчерта, че от 9.00 часа тази сутрин е влязло в сила споразумението с протестиращите фермери от Гърция и на този етап всички гранично-пропусквателни пунктове са отворени и минаването през тях е безпрепятствено и без напрежение на всички превозни средства.
"Битката" за това кой, как и кога ще мине през граничната бразда продължи 40 дни, като най-тежко това се отрази на превозваческите фирми, отделно индиректно пострада като цяло и българската икономика.
Арабаджиев добави, че за няколко часа ще организират контрапротест и ще спрат вноса на гръцка селскостопанска продукция на българска територия, ако фермерите си позволят да нарушат споразумението.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети