На 3 март в Сапарева баня ще направят първа копка за поставяне на паметник на Васил Левски

DenNews.bg
29.02.2016
размер на текста:

Първа копка за поставяне на бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Сапарева баня ще се състои на националния празник 3 март от 13:00 часа пред сградата на общината.
Преди това, по повод Освобождението на България, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните сапаревобанци.
Инициативата за издигане на паметник на Васил Левски е на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и на сдружение "Светлина - 2015". Кампанията за набиране на средства, с които да бъде изграден монумент на Дякона, стартира преди повече от месец. Припомняме, че първите дарители, които подкрепиха начинанието, бяха Фенклубът на Левски в София, всички общински съветници, както и служителите от Общинска администрация.
От Инициативния комитет напомнят, че в кампанията могат да се включат като дарители граждани и фирми.
Председател на сдружение "Светлина - 2015" е Георги Петров, а част от Инициативния комитет са: народният представител Кирил Калфин, кметът на община Сапарева баня Калин Гелев, председателят на ОбС Иван Куйов, общинските съветници Христо Милтенов, Николай Мертекчийски и Любен Кръстев. Инициативата подкрепиха още: зам.-кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски, арх. Здравец Хайтов, Александър Хайтов, журналистът Любомир Коларов, Любка Маргина, Марта Копанарска и Димитринка Ангелкова.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети