Полицаи от Шумен задържаха четирима мъже с наркотични вещества

DenNews.bg
27.02.2016
размер на текста:

Четирима шуменци са задържани за държане на притежание на наркотични вещества. Работата на криминалисти от полицейското управление в града започнала след получен сигнал. Предприетите действия дали резултат и около 18. 30 часа на 25 февруари, на кръстовище в града са задържани трима криминално провени шуменци при сключване на сделка с наркотични вещества. По време на претърсванията и обиските у В.И./33г./ , В.Г./24г./ и С.Д./38г./ и в автомобил Опел „Астра”, с който те се придвижвали е намерен плик с около 30 грама суха листна тревна маса, реагирала при направения нарко тест на канабис. Открити са известно количество хапчета екстази и плик с близо 30 грама бяло прахообразно вещество, чието съдържание предстои да бъда установено с експертиза.
При личния обиск на В.И. у него са намерени 980 евро и 200 лева. Успоредно с това е предприето претърсване на още няколко адреса в града. На единия е открита опаковка с около 100 грама бледо жълто вещество, което при полевия наркотест реагира на амфетамин, както и около 5 гр. суха тревна маса канабис. Задържан е и Т.Д./28г./ от Шумен. Иззети са електронни везни, мобилни телефони. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.
В.И./33г./ е осъждан 29 пъти за различни престъпления - измами, обсебвания, управление на МПС в срок на наложено административно наказание, документни престъпления. В.Г./24г./ е осъждан два пъти за кражби на вещи и частни от моторни превозни средства. С.Д./39г./ е осъждан 11 пъти за кражби, грабеж, хулиганство, нанасяне на телесна повреда, обсебване, незаконно притежаване на оръжие. Последната му присъда е от 2009 година за наркотици. Т.Д./28г./ не е криминално проявен.
Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а ал. 1 от НК. Работата по документиране на случая, изясняване на съпричастността на всеки от задържаните продължава под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети