Масирани полицейски проверки, разпоредени от главния секретар на МВР се провеждат на територията на цялата страна

DenNews.bg
27.02.2016
размер на текста:

 С разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов от вчера на територията на цялата страна са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, които създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили и по други показатели.
Досега на територията на столицата са проверени 45 заведения и 321 д., от които 23-ма са с различни криминални регистрации. Установен е обявен за общодържавно издирване, в дискотека в Студентски град са открити двама непълнолетни. Служителите на реда са съставили 11 акта - основно по Закона за българските документи за самоличност, 2 - за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. Съставени са и 6 фиша – 4 за неправилно паркиране, 2 – за неизползване на предпазни колани. 5 автомобила са репатрирани на наказателен паркинг.
По време на акцията на територията на ОДМВР–Пловдив служителите са инспектирали общо 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица. Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползвали лична охрана, не са установени нарушениs. В обектите са засечени 5 непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души - по ЗДвП и ЗБДС. Двама са били задържани за срок до 24 часа за притежание на наркотици, по случаите са образувани две досъдебни производства.
Служителите на ОДМВР-Бургас извършиха проверки в районите на изградените контролни пунктове по главните пътни артерии и в населените места, в нощни увеселителни заведения и дискотеки в областния град и курортните центрове. Съставени са общо 18 акта: 3 по ЗДвП – 2 за неправоспособност и 1 - за шофиране след употреба на алкохол, 15 - по ЗБДС. Образувано е бързо полицейско производство за притежаване на наркотично вещество –амфетамин, както и преписка – за открито количество канабис. За притежаване на хладно оръжие в увеселително заведение е съставен акт по наредба на общината.
През тази нощ полицаите от ОДМВР-Варна провериха 24 обекта и 74 лица, като 7 от тях са известни на МВР. Задържани са 7 души за извършени различни криминални престъпления. При проверките са констатирани 2 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни в заведения, съставени са им актове и са предадени на родителите. Служителите на „Пътна полиция” са извършили проверка на 61 МПС, като са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата; съставени са 10 АУАН и 17 фиша. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, като срещу единия е започнато бързо полицейско производство.
В хода на полицейските действия на територията на ОДМВР-Благоевград са проверени 19 питейни заведения, 8 фирми, осигуряващи охраната в тях и трудовите договори на 16 д. В заведенията са установени 12 непълнолетни. Служителите на реда са съставили общо 21 акта - 16 по ЗДвП, 4 - за липса на документ за самоличност и 1 - по ЗМВР, съставени са и 52 фиша за нарушения по ЗДвП. На територията на Сандански е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343А, ал.1 от НК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети