Вадят средства от резерва на общинския бюджет за ремонт на болницата и детска градина в Дупница

DenNews.bg
26.02.2016
размер на текста:

Общински съвет-Дупница даде съгласие за осигуряване на съфинансиране по проект за въвеждане на енергоспестващи мерки на сградите на ЦДГ „Калина” и филиала на общинската болница, настанен в сградата на бившата Транспортна болница.
Проектът, изготвен от общинска администрация, за кандидатстване пред Националния доверителен фонд-Инвестиционна програма за климата предвижда 15% съфинансиране от страна на общината. Безвъзмездната сума, за която община Дупница ще кандидатства е 590 159 лв. с ДДС, от които 113 700 лв. за детската градина и 476 459 лв. за болницата.
На редовното заседание на Общински съвет днес стана ясно, че съфинансирането най-вероятно ще бъде осигурено от резерва на общинския бюджет за тази година. „Това, разбира се, е нещо, което ще изясняваме на по-късен етап”, коментира зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, като не изключи на 100% вероятността и да се прибегне до тегленето на заем.
Програмата, по която ще се кандидатства, осигурява финансиране за намаляване на вредините емиции и въвеждането на енергоспестяващи мерки.
На сесията днес бяха избрани и петимата общински съветници, които ще влязат в комисията за управление и разпореждане с общински жилища, т.е. ще вземат решенията за настаняване в новите социални жилища. Това са д-р Матей Попниколова, Георги Пехливански, Стоян Стоянов, Георги Рахнов и Спас Андреев.
Съветниците утвърдиха и състава на комисията, която разглежда документите на семействата с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансова помощ от общината. Тя ще се попълни от председател – по право председателят на здравната комисия и членове – секретарят на здравната комисия и председателят на икономическа комисия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети